Thursday, 25 September 2014

GARAM BIASA VS GARAM MINERAL

 
 
Garam Biasa
  • Mengandungi 99% sodium klorida.  Ini kerana penghasilannya adalah dengan cara menyejat air laut.  Lebihan sodium klorida inilah di dalam badan kita yang meningkatkan risiko penyakit seperti tekanan darah, gout, kegagalan fungsi jantung dan buah pinggang.

 
Garam Mineral
  • Garam mineral mengandungi 84 mineral.  Ia terhasil secara semulajadi di pergunungan Himalaya.  84 mineral ini diperlukan oleh badan.  Ia bertindak dengan vitamin supaya badan dapat menyerap khasiat vitamin yang terdapat dalam makanan.



Garam Mineral Masakan Di Malaysia Hari Ini (MHI) TV3
 
 
 
  • Garam yang telah menjadi fenomena dan semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia.

  • Pastikan di dapur anda juga terdapat garam kesihatan 'Qaseh Kristal' yang menjadi pilihan chef selebiriti.

  • Hanya tukar dari garam biasa kepada garam mineral ketika memasak.  Selain sihat ia menyedapkan makanan dan makanan tidak cepat basi.

  • MAHAL?? Bandingkan RM 15.90 garam qaseh dengan 84 mineral yang kita perolehi dan kemampuan 84 mineral itu pada kesihatan kita.     

  • Berminat boleh hubungi saya.    




 

 

No comments:

Post a Comment