Assalamualaikum
Saya berkemahiran membuat kulit
tart yang sedap dan ranggup. Ini adalah
hasil dari mendapat tunjuk ajar dari seorang guru masakan yang baik iaitu Puan
Nor Azahraton. Kesungguhan dan tiada
kenal erti putus asa ketika saya membuat
kulit tart setiap kali menerima tempahan
iaitu dari menyediakan bahan, mengadun, menguli, menempa di
dalam acuan dan membakar membolehkan saya menguasai kemahiran membuat kulit
tart. Kulit tart yang saya hasilkan juga
enak dimakan begitu sahaja. Selain
menjual kuih tart keju, saya juga menjual kulit tart.
Kuih tart cheese jika dijual ianya dalam
kategori kuih yang mahal harganya walau pun bentuknya kecil sahaja. Itu adalah hakikat yang semua peminat kuih
tart cheese kena terima. Ini adalah disebabkan
kos untuk menghasilkan kuih tart itu memerlukan kos yang tinggi terutama sekali
bahan utamanya iaitu keju (cream cheese) dan inti strawberi atau lain-lain inti yang anda suka. Oleh kerana itu, saya mencadangkan kepada
peminat kuit tart keju yang mempunyai anak yang ramai dan tidak berkemampuan
untuk membeli kuih tart keju bolehlah membeli kulit tart sahaja dan membuatnya
di rumah. Senang sahaja puan-puan hanya
perlu membeli keju (cream cheese), telur(kuning), gula aising dan inti strawberi atau apa-apa inti yang pembaca blog suka . Boleh lihat bagaimana kuih tart keju ini dibuat dalam blog http://zalinzalina.blogspot.com/. Saya suka sekali membaca blog itu kerana banyak Puan Zalin Zalina tidak lokek untuk berkongsi resepi kuihnya. Dengan hanya membeli kulit tart kita boleh
menjimatkan wang, masa dan boleh merasai sendiri membuat kuih tart keju itu. Pastinya suami dan anak-anak kagum dengan
kebolehan anda membuat kuih tersebut.
Kepada sesiapa yang berminat untuk menempah kulit tart atau kuih tart
keju hendaklah menempah 3 hari lebih awal bagi mengelakkan sebarang kesulitan
berlaku. Boleh hubungi saya di talian
019-2423872 atau 013-9665732 (whatsap).
No comments:
Post a Comment